Trobar activitats per poder compartir moments de lleure amb infants que tenen una discapacitat severa és complicat, sobretot, a mesura que es fan grans. La pandèmia de coronavirus encara ho està fent més difícil. Algunes de les propostes que es fan des de fundacions i entitats de voluntariat, s’han hagut de cancel·lar, és el cas del projecte Rodes Màgiques que té el suport de la Fundació Villavecchia.

Patinar per Barcelona amb Rodes Màgiques

Rodes Màgiques neix fruit d’una casualitat. La Sara i en Javi, pares de dos infants amb paràlisi cerebral severa, es van adonar que, si empenyien la cadira de rodes del seu fill a més velocitat, el feien content. No s’ho van pensar a l’hora de calçar-se uns patins, aprendre a patinar i fer sortides per Barcelona. Un cop van veure que l’experiència era molt reconfortant van voler compartir el projecte amb altres famílies i van presentar la proposta a la Fundació Villavecchia. Ara, ja en són set.

Rodes màgiques

Les famílies participants asseguren que, formant part d’aquesta activitat, se senten més acompanyats, “estem envoltats de gent que ens entén, persones que tenen els mateixos impediments que tenim nosaltres. Això ens fa gaudir d’un temps de lleure amb tranquil·litat”, ha explicat Sílvia Almohalla, una de les participants.

Asseguren que, quan patinen per Barcelona amb els seus fills, gaudeixen d’un temps de lleure de qualitat, que els fa desconnectar de les obligacions diàries com les visites als metges o les diverses teràpies. Precisament, Arantxa de Lara, coordinadora de la Fundació Villavecchia, ha explicat a betevé que “el fet de relacionar-se amb famílies amb la mateixa situació, fa que es relaxin i que disminueixi l’estrès i l’angoixa”.

Fa mesos que la pandèmia ha aturat les cites sobre rodes. Els participants asseguren que estan desitjant poder-se retrobar.