El robot està completament monitoritzat, la qual cosa permet tenir un seguiment de la vida del pacient que té Alzheimer quan està sol al seu domicili. També ofereix contacte directe amb professionals mèdics, com ara psicòlegs, per a qualsevol emergència que l’usuari pugui tenir.

Ramcip robot ajuda malalts Alzheimer Fundació ACE

En RAMCIP pot moure’s per tota la casa perquè detecta on hi ha les parets i els mobles, la qual cosa permet acompanyar el pacient o anar a buscar algun objecte que es necessiti. És un sistema semblant al que utilitza el Baristabot, un robot cambrer pioner a tot el món que van inventar dos estudiants de Barcelona.

Comercialització del robot

Després de la prova pilot començarà el procés de comercialització del robot. S’espera que el giny pugui acompanyar finalment els malalts d’Alzheimer a partir de l’any 2020.

El projecte el coordinen la Fundació ACE i investigadors d’universitats i centres de recerca d’arreu d’Europa.

Els robots a les escoles de Barcelona

De fet, els robots cada vegada són més presents en les nostres vides, concretament en alguns col·legis de Barcelona. Per exemple, al Col·legi Mare de Déu dels Àngels, a la Sagrera, s’imparteix roboètica, una assignatura que combina la robòtica i l’ètica i que pretén ajudar les persones i millorar el món; i l’Escola Víctor Català, a Nou Barris, ha estat un dels primers centres de la ciutat a utilitzar robots i tauletes a les aules.