Normalment l’Arnau Pi aparca la Vespa al garatge. Dimecres, però, tenia pressa i va haver-la de deixar al carrer de Viladomat, davant del número 136, a prop del taller on la porta a revisar. Aquest dijous quan la va anar a buscar es va trobar una sorpresa. L’hi havien robat. Des de llavors, fa voltes per la zona per veure si la localitza. De vegades, explica, els lladres la deixen aparcada en un altre punt uns dies per assegurar-se que el vehicle no té un localitzador.

En paral·lel, l’Arnau va provar sort a Twitter amb una piulada per demanar ajuda. La seva sorpresa és que dos usuaris més, també la mateixa nit, van denunciar el robatori de les seves motos Vespa. Una al carrer de Los Castillejos i l’altra al carrer de Lepant. Els Mossos d’Esquadra, per ara, no han detectat, però, un increment significatiu d’aquest model de moto, que històricament no sol ser de les més robades. Caldrà veure si és una tendència que continua els propers dies.

Fins a 4.000 motos robades cada any

Barcelona és la ciutat d’Europa amb més motos per habitant. Al cap de l’any se’n roben moltíssimes, unes 4.000. Segons els Mossos d’Esquadra se’n recuperen 4 de cada 10, que normalment es troben abandonades i en mal estat. Un dels models que més es roba és l’Honda SH. Les seves peces tenen molta sortida al mercat negre i això fa que sigui la preferida.