Els Mossos d’Esquadra han detingut 11 persones que presumptament formaven part d’un grup criminal especialitzat en els robatoris amb força a domicilis. Els lladres tenien un taller de confecció d’eines i utilitzaven marcadors de plàstic a les portes per saber quan entraven i sortien els propietaris de casa seva. El grup, que va cometre almenys 21 robatoris, es desplaçava en transport públic per no aixecar sospites.

La investigació dels Mossos va començar el març del 2017 arran de quatre robatoris en domicilis de Cornellà en què lladres van aconseguir obrir les portes sense produir-hi cap dany. A partir de la recerca de perfils d’ADN, la policia va poder veure que tots els robatoris els havien fet les mateixes persones. Es tractava d’un grup criminal altament especialitzat que seleccionava els pisos on robaria i hi col·locava marcadors de plàstic per controlar quan entraven i sortien els propietaris de casa seva. Un cop sabien que no hi havia ningú obrien el pany de les portes ràpidament i sense deixar cap senyal. Per fer-ho utilitzaven eines com rossinyols o claus falses que ells mateixos fabricaven en un taller. A més, el grup es desplaçava principalment en transport públic per dificultar el control de la policia.

L’operació dels Mossos ha permès detenir 11 persones, a qui es considera autores d’almenys 21 robatoris amb força a domicilis de l’àrea metropolitana. Nou dels detinguts es troben en presó provisional i la resta ha quedat en llibertat amb càrrecs.