L'encastament d'avui, segons confirmen els Mossos d'Esquadra, s'ha produït a les dues de la matinada. Els lladres han utilitzat un cotxe de gran cilindrada per rebentar l'aparador i accedir a la botiga Miu Miu. Ara l'empresa està fent inventari del valor del material sostret i els Mossos investiguen els fets. Amb el robatori d'avui augmenta la preocupació dels comerciants del passeig de Gràcia. Les botigues de luxe s'han convertit en l'objectiu dels lladres especialitzats en la tècnica de l'encastament. LUIS SANS, president de l'Associació Amics del Passeig de Gràcia "Estem preocupats per aquesta onada d'encastaments que tenen lloc a les botigues. Hem parlat amb els Mossos d'Esquadra, estan investigant els fets. Estan molt preocupats també. De moment, reforçaran la vigilància nocturna." No és el primer robatori d'aquesta setmana. Dimarts uns lladres van entrar a la botiga Versace utilitzant el mateix mètode i van endur-se bosses valorades en més de 70.000 €. Al maig, hi va haver un altre encastament a Versace, i a Bottega Veneta fa un any. MARTÍN MORENO, mànager assistent de Bottega Veneta "Fa un any que van entrar a robar per aquestes dates i les mesures que vam posar aquí és posar una persiana entre l'aparador i la botiga." Segons els experts, però, el mètode més efectiu per evitar aquest tipus de robatoris són els pilons a terra. JOSEP PRATS, expert en seguretat "Si no tenim cap barrera, cap pivot que estigui a l'entrada és molt fàcil, agafen un cotxe quatre per quatre, un cotxe potent, tiren marxa endarere, clar és molt fàcil carrergar gènero tipus roba, bolsos,...amb la qual cosa en dos tres minuts ja han robat." Un altre mètode és instal·lar bombes de fum, que en activar-se desorienten completament els lladres.

“Estem preocupats per aquesta onada d’encastaments que tenen lloc a les botigues”, explica el president de l’associació Amics del Passeig de Gràcia, Luis Sans, que és el gerent de la boutique Santa Eulàlia. Els comerciants han traslladat als Mossos d’Esquadra aquesta preocupació i els han respost que, de moment, reforçaran la vigilància nocturna.

L’encastament d’aquest divendres s’ha produït a les dues de la matinada. Els lladres han utilitzat un cotxe de gran cilindrada per rebentar l’aparador i accedir a la botiga Miu Miu que hi ha a la cantonada del passeig de Gràcia amb el carrer del Consell de Cent. Ara l’empresa està fent inventari del valor del material sostret i els Mossos d’Esquadra investiguen els fets.

No és el primer robatori d’aquesta setmana. Dimarts uns lladres van entrar a la botiga Versace utilitzant el mateix mètode i van endur-se bosses valorades en més de 70.000 €. Al maig, hi va haver un altre encastament també a Versace, i a Bottega Veneta ara fa un any. Llavors, la casa italiana va optar per afegir una persiana entre l’aparador i la botiga.

Segons els experts, però, el mètode més efectiu per evitar aquest tipus de robatoris són els pilons a terra. Josep Prats, de l’empresa de seguretat Bulldog, diu que, sense cap pivot al terra davant de l’establiment, sempre es pot encastar un cotxe de gran cilindrada contra la porta o l’aparador de l’establiment. Un cop dins d’una botiga de productes de luxe, els lladres s’emporten en menys de cinc minuts un gran botí.

Un altre mètode és instal·lar bombes de fum a la botiga, que s’activen automàticament quan els lladres hi encasten el cotxe i els desorienten un cop són a dins, de manera que no poden trobar res del que busquen i marxen pràcticament sense botí.