Milers de persones han sortit al carrer per celebrar la nit de Sant Joan, ja sigui en revetlles populars, a la platja o en festes improvisades a places i parcs. El resultat de la disbauxa encara ha estat ben visible aquest dilluns al matí. Tot i el reforç dels serveis de neteja municipals, la ciutat s’ha despertat amb restes de petards, ampolles, llaunes i gots de botellades. És el cas de la plaça de la sortida del metro de Ciutat Meridiana i de la superilla del Poblenou.

Denuncien incivisme a Ciutat Meridiana

La sortida del metro de Ciutat Meridiana, a tocar de l’avinguda dels Rasos de Peguera, 97, és un punt de trobada habitual amb l’arribada del bon temps i la nit de Sant Joan no n’és una excepció. Els veïns denuncien que cada revetlla s’hi apleguen desenes de persones a fer botellades i amb música a tot volum. “Si saben que això passa cada any, que se’ls busqui una zona on es puguin reunir amb lavabos portàtils, contenidors per a la brossa… […] i que no sigui una zona residencial envoltada de pisos”, ha explicat un veí aquest dilluns al matí.

El veïnat afirma que l’Ajuntament de Barcelona els va assegurar que reforçaria la seguretat per impedir l’incivisme a la zona, però consideren que no ha estat suficient. En canvi, sí que valoren positivament l’increment dels serveis de neteja, que abans de les 11 h ja havien arribat a la plaça per esborrar l’empremta de la revetlla.

57 tones de residus a les platges

També a les platges, la revetlla hi ha deixat un rastre de brutícia. Aquí, però, la neteja s’ha avançat i a les 7 h la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han desallotjat la sorra per deixar pas als serveis de neteja, que han recollit fins a 57 tones de residus.

Els carrers s’omplen de petards

Els petards són un dels ingredients imprescindibles de la revetlla. Es pot veure clarament als carrers de la ciutat que aquest dilluns de Sant Joan s’han despertat amb algunes restes de pólvora. En són un exemple el Parc del Poblenou i la superilla del barri.

petards sant joan