Els màxims responsables d’Interior i del cos dels Mossos d’Esquadra s’han reunit aquest matí en el Gabinet de Coordinació Antiterrorista. Han analitzat l’atac de dilluns a Manchester i han decidit intensificar els controls en els actes públics, fent-ne també a les sortides. S’ha decidit mantenir el nivell d’alerta antiterrorista que es manté en el 4 sobre 5.

Arran de l’atemptat terrorista atribuït a Estat Islàmic, el conseller d’Interior, Jordi Jané, ha convocat el matí d’aquest dimecres el gabinet antiterrorista dels Mossos d’Esquadra. Una trobada extraordinària en què han valorat les mesures de seguretat a prendre a partir d’ara. En l’atemptat durant un concert d’Ariana Grande, 22 persones van morir i 59 en van resultar ferides.

A la reunió s’ha decidit variar els protocols de seguretat a les sortides de grans esdeveniments públics. “Es valorarà el risc de cada esdeveniment i es faran controls a les sortides”, ha explicat el conseller d’Interior Jordi Jané. “Hem vist que l’element de perillositat no queda circumscrit a la celebració de l’esdeveniment i a les hores prèvies, sinó també després d’haver finalitzat”, ha afegit.

Els Mossos també ampliaran el perímetre de seguretat en els esdeveniments que considerin de risc i incrementaran el nombre d’escorcolls.

A més, el govern català ha aprovat un fons de contingència d’11 milions d’euros destinats a formar als agents dels Mossos d’Esquadra en matèria antiterrorista i a pagar les hores extres que es generaran a causa dels dispositius especials que es duran a terme.

En prop de dos anys, els Mossos han catalogat 23 concerts amb risc específic a Catalunya en què han dut a terme dispositius especials.