Discoteca

Aquest dilluns a la tarda, la comissió delegada en matèria de covid-19 del govern català es reuneix per analitzar la situació i l’evolució de la cinquena onada. La trobada, que encapçala el president de la Generalitat, Pere Aragonès, haurà de tractar, entre d’altres qüestions, la reobertura de l’oci nocturn, pendent de data. El sector pressiona i, de fet, aquesta mateixa setmana hi ha prevista una reunió entre la plataforma Som Oci Nocturn i el Departament de Salut.

La trobada de la comissió serà telemàtica, i a més del president de la Generalitat, també hi participaran el vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i els consellers de Salut, Josep Maria Argimon, i d’Interior, Joan Ignasi Elena.

Veus a favor de la represa

Justament, el conseller d’Interior s’ha mostrat partidari de reobrir l’oci nocturn com més aviat millor, si les dades ho permeten. En aquest sentit, Elena no ha volgut avançar cap data perquè “les dades no ho permeten”. En canvi, l’investigador i epidemiòleg Oriol Mitjà considera que amb les xifres actuals a la mà s’hauria de reobrir aquesta setmana. Això sí, amb condicions com que per accedir a les discoteques i locals en general s’hauria d’exigir el certificat covid de vacunació.

El sector proposa el 15 d’octubre

El sector ha acampat a la plaça de Sant Jaume per reclamar precisament una data de reobertura, tot i que aquest diumenge han retirat la vaga de fam perquè han aconseguit la reunió amb Salut, que es farà aquesta setmana.

Des de la plataforma Som Oci Nocturn proposen que sigui a partir del 15 d’octubre, perquè no volen que se’ls responsabilitzi dels contagis que hi hagi durant les Festes de la Mercè. També reivindiquen que els locals tornin a funcionar amb el màxim aforament i horari perquè es comprometen a posar tots els mitjans sanitaris necessaris per garantir la seguretat dels usuaris.

La FECASARM presenta recurs de reposició contra el TSJC per no ampliar horaris de l’oci nocturn

Mentrestant, la patronal catalana de restauració i oci nocturn, FECASARM, ha interposat aquest dilluns un recurs de reposició contra la interlocutòria dictada la setmana passada pel TSJC en què denegava l’ampliació horària a les activitats d’oci nocturn a l’aire lliure fins a les 3.30 h de la matinada, i de bars i restaurants fins a la 1 h, més 30 minuts per desallotjar en ambdós casos.
En el seu recurs, la patronal ha insistit que la millora de les dades epidemiològiques ha de beneficiar tots els drets, no només el de la mobilitat, i que no fer-ho incentiva els botellots, les festes il·legals i les situacions de risc, no només de salut sinó també per a la integritat física i la vida de les persones.