Carles Puigdemont ha guanyat les eleccions europees a Barcelona de forma contundent. L’expresident de la Generalitat ha aconseguit prop del 27 % dels vots a la capital barcelonina. La segona posició ha estat per al PSC de Javi López, que ha rebut prop del 21 % dels vots.

Carles Puigdemont durant una roda de premsa a Brussel·les

Esquerra Republicana, amb Oriol Junqueras com a cap de llista, ha quedat a Barcelona en tercera posició —fa quatre anys va guanyar a la ciutat— i ha rebut el 19,8 % dels vots, seguida de Podem. El segueixen, en aquest ordre, Ciutadans, el Partit Popular i el partit d’ultradreta Vox.

A Catalunya, JxC també guanya mentre que a Espanya s’imposa el PSOE

A Catalunya els resultats són pràcticament calcats dels de Barcelona. Junts per Catalunya també s’ha imposat clarament en les eleccions, el PSC guanya la segona posició, mentre que ERC es troba en el tercer lloc. La quarta posició, en el cas de Catalunya, l’ocupa Ciutadans i el segueixen Unides Podem, el Partit Popular i Vox.
Pel que fa a Espanya, els resultats de les eleccions generals s’han notat ja que el PSOE ha guanyat els comicis europeus a totes les comunitats autònomes excepte Catalunya i el País Basc, on ha guanyat el PNB. El PP ha quedat segon, per davant de Ciutadans. Podem se situa en la quarta posició i Vox, en cinquena. La candidatura d’Oriol Junqueras ha quedat en sisena posició i ha aconseguit avançar Junts per Catalunya, de Carles Puigdemont, que és en el setè lloc.

Puigdemont i Junqueras, eurodiputats

Amb aquests resultats, Carles Puigdemont i Toni Comín, exiliats a Brussel·les, han guanyat la cadira d’eurodiputats a la cambra europea. La llista d’Esquerra m’ha obtingut tres, atès que concorria en coalició amb Bildu i BNG. Per tant, Oriol Junqueras, ara pres a Soto del Real, també ha entrat com a eurodiputat, acompanyat per Diana Riba —parella de Raül Romeva— i Pernando Barrena, de Bildu.