desnonaments habitatge

La Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA) del govern ha retirat la tutela als pares de dues germanes bengalines menors d’edat davant el risc que les obliguin a casar-se amb persones que no volen. Una d’aquestes joves va denunciar davant els Mossos d’Esquadra que els seus pares la volien obligar a casar-se amb un home del seu país.

Segons fonts del Departament de Drets Socials, no és només una jove la que ha demanat protecció sinó dues, i que són germanes. Les mateixes fonts han precisat que l’administració catalana ha aplicat la situació de desemparament efectiu a les dues germanes, com a protecció i tutela. Així doncs, els pares d’aquestes dues joves ja no tenen la tutela legal sinó que aquesta depèn de la DGAIA, ja que totes dues són menors d’edat.

Havia rebut amenaces de la família

L’alarma va saltar aquest dijous amb la denúncia d’una de les dues joves bengalines davant la policia catalana, pocs dies després que dues germanes de nacionalitat pakistanesa residents a Terrassa (Vallès Occidental) fossin assassinades per diversos familiars per voler trencar els matrimonis forçosos als quals havien estat obligades amb dos cosins en aquell país asiàtic.

Els Mossos investiguen un presumpte cas de casament forçat d’una menor d’edat a Barcelona

Segons han publicat avui diversos mitjans, la noia que va posar ahir la denúncia ho va fer a la comissaria del barri del Raval, de Barcelona, on va explicar que fa uns anys que viu a Barcelona amb la seva germana de 15 anys i tres germans més petits nascuts a Espanya.

La jove va narrar als agents que la seva família havia acordat un matrimoni de conveniència amb un home de Bangladesh que no coneixia i que la família es desplaçaria a aquest país al juny, malgrat la seva negativa a casar-s’hi, i que havia rebut amenaces.