Fi a la polèmica de la barana de Sants. Les plaques antimonopatins que l’Ajuntament havia soldat en una de les baranes protectores del passatge del Vapor Velli que havien causat malestar entre els veïns— finalment han estat retirades. Aquest cap de setmana, i sense avís, ja no hi són.

Les plaques antimonopatins de la polèmica, abans de ser retirades

Fa uns dies van aparèixer, també sense avís, aquests elements metàl·lics nous a la barana que hi ha davant d’un dels accessos a l’Escola Barrufet. L’objectiu de l’àrea de Medi Ambient del consistori era evitar-ne els mals usos que fan usuaris de monopatins —que utilitzen el passamà com a baranes lliscants—. El problema és que els elements instal·lats van ser motiu de queixes de les famílies del barri. Consideraven que aquestes plaques eren perilloses per als nens i nenes que juguen a la barana per fer-hi equilibris.

Celebren que “ningú no hagi pres mal”

Alguns pares n’han celebrat la retirada a temps, diuen, abans que ningú hagi pres mal. En David, per exemple, pare de dos alumnes de l’escola, proposa com a alternativa als mals usos que es puguin fer de la barana que instal·lin espais nous d’esbarjo per a la mainada, ja que considera que en manquen a la zona. “El que s’ha de fer és mirar de tenir espais on els nens puguin jugar sense fer-se mal”.

Una altra mare, l’Esther, també ha celebrat el que ha considerat una acció encertada; haver retirat les plaques. “S’havien de treure perquè els petits el primer que fan quan veuen alguna cosa és escalar”.