Nou retard en l’execució de la primera part de la tercera fase del cobriment de les vies de Sants. Segons va comunicar el districte al veïnat, durant el primer trimestre del 2019 s’haurien d’haver enderrocat els edificis situats a la confluència del carrer de Burgos amb el carrer de la Riera de Tena, però finalment no ha estat així.

Pendents d’una resolució judicial

Segons fonts municipals, tant l’Institut Municipal d’Urbanisme com el districte ja han fet tots els tràmits necessaris per executar aquesta part del projecte, però estan pendents d’una ordre judicial que els permeti desallotjar els inquilins de la finca ocupada del carrer de Burgos, 17.

Què es farà al solar?

El solar que quedi alliberat amb els enderrocs està reservat per construir els edificis que han de servir per reallotjar les famílies afectades per aquesta fase del cobriment de vies. “Jo pensava que això es faria ràpidament, però veig que no. No ens diuen la veritat. Hem anat un parell de vegades a l’Ajuntament i ara veig clarament que menteixen”, afirma Lídia Guimerà, propietària d’un pis i un local afectats pel projecte urbanístic.

Habitatges cada cop més deteriorats

El veïnat demana celeritat a l’Ajuntament ja que els habitatges cada cop estan més degradats. Asseguren que hi ha alguns sostres d’uralita trencats i la humitat cada cop afecta més els habitatges. “La situació es va degradant cada vegada més. Si estem en espera que aquest tràmit tiri endavant no invertirem a millorar els habitatges”, comenta Josep Beltran, un altre dels veïns afectats.

Una quarantena de famílies afectades

L’Ajuntament ha d’expropiar i reallotjar més d’una quarantena de famílies. Per tal de facilitar-ho, el consistori va dividir aquesta tercera fase en diferents parts, una decisió que no va agradar al veïnat. Per això, fa poc més d’un any van presentar un contenciós administratiu.