Comissions Obreres denuncia que Catalunya és la comunitat autònoma que ha fet més retallades en educació els últims dos anys, i, de fet, asseguren que la retallada representa una quarta part del conjunt de l'estat. Tot i que ha crescut el nombre d'alumnes respecte al curs anterior, s'haurien perdut 355 places estructurals. MONTSE ROS, secretària general de la Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya "Els pressupostos de la Generalitat són tan bèsties que anul·len tots els acords sindicals." Unes retallades que segons Comissions perjudiquen sobretot l'alumnat amb més dificultats i etapes educatives clau per al futur del país com la de zero a tres anys. MONTSE ROS, secretària general de la Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya "La Generalitat ha dismunuït un 60,8% la partida destinada a les escoles bressol..." El sindicat, per estalviar, proposa, entre altres mesures, fer un pla de salut laboral per evitar moltes de les baixes que hi ha actualment i noves polítiques per lluitar contra l'abandonament escolar. Alhora exigeix al president Mas que retiri els comptes presentats per a educació i que mantingui els que hi havia el 2010.

Demanen al president Mas que retiri els pressupostos que presentarà aquest dimecres al Parlament la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i que preservi l’educació de les retallades.

La secretària de la Federació d’Ensenyament de CCOO de Catalunya, Montse Ros, ha denunciat aquest dimarts uns pressupostos que, diu, són “injustos” i provocaran situacions “dramàtiques”, per exemple, a les guarderies municipals.