El Centre d’Acollida Assís engega la campana “Restaurants Solidaris 2020″, que vol impulsar l’economia social i solidària amb grans xefs catalans. Assís destinarà els recursos recaptats a mantenir i ampliar el programa Dones amb llar, que atén i ajuda prop de 300 dones sense llar i proporciona allotjament a una vintena d’elles.

Àpat solidari d’alta cuina

Qui vulgui col·laborar amb el projecte “Restaurants Solidaris” pot comprar un sopar solidari —que va dels 35 als 125 €— a la pàgina web d’Assís fins a finals del mes d’octubre. Uns àpats que es podran gaudir fins a finals d’any en un dels 11 restaurants que han col·laborat amb la campanya, com poden ser l’Hisop, el Semproniana, La Rita o el Montesquiu. Un projecte que compta amb padrins de luxe: els xefs Albert Adrià, Albert Raurich, Eva Hausmann, Ada Parellada i Oriol Ivern.

Suport a les dones sense llar

Assís ajuda centenars de persones en el seu dia a dia amb alimentació, roba i assistència social. Arran de la crisi de la covid-19, els usuaris han augmentat un 30 % i una bona part són famílies i dones. “A causa de la pandèmia tenim més dones i aquesta campanya ens permetrà ajudar-les amb protecció i habitatge”, explica Lara Bogni, responsable d’aliances estratègiques del Centre d’Acollida Assís.

El projecte Dones amb llar vol proporcionar habitatge a les usuàries. Actualment Assís ofereix sostre a una vintena de dones amb la Llar Impuls i aviat es començarà a construir la Llar Rosario Endrinal: 10 allotjaments protegits d’emergència, per dones que venen del carrer que necessiten seguiment estret de Serveis Socials.

El Sopar Solidari, cancel·lat

Fa quatre anys que Assís celebra un Sopar Solidari anual a la plaça de Sarrià, on participen més de 350 persones. Enguany, però, s’ha hagut de reformular a causa de la covid-19 i celebrar aquesta cinquena edició de forma reinventada amb els “Restaurants Solidaris”.