El restaurant Núria és un dels negocis més icònics i longeus de la Rambla. A punt d’arribar al centenari, la trajectòria de l’establiment es pot admirar a les parets del local amb una sèrie de murals que són un resum artístic d’aquests 100 anys. Aquest dijous se n’ha presentat l’últim, la il·lustració “Confinada”, que explica el darrer capítol de la història recent del local, marcada per la pandèmia de la covid-19. En paraules del propietari, Marcel Cortadellas, el mural és “un homenatge a la Rambla i a la seva gent”.

Una estrena posposada per les restriccions

El mural “Confinada” és una creació de l’artista Mari Fouz i representa la transformació i la nova normalitat que viu Barcelona després de la covid-19. La il·lustració dibuixa una Rambla animada i colorista en què els veïns tornen a celebrar la vida al carrer. Hi ha diferents elements que són ja símbols de la pandèmia, com les mascaretes o l’Arc de Sant Martí penjant d’alguns dels balcons.

Mural "Confinada" al restaurant Núria, un homenatge a la Rambla

L’obra es diu “Confinada” perquè la presentació en societat s’ha vist posposada en diverses ocasions per les restriccions. Per això, aquest dijous el Núria ho ha volgut celebrar convidant a esmorzar els veïns del barri, com ja va fer amb la reobertura del restaurant després de la covid.

El Núria es reivindica també com a testimoni del retorn a la normalitat després de la crisi sanitària. Segons els responsables, la il·lustració també reflecteix l’escenari d’incertesa econòmica actual, arran de l’increment dels costos energètics i la pujada dels preus dels aliments.

El Núria, des del 1926 a la Rambla

El Núria es va inaugurar el 1926 i ha estat testimoni de la història de la ciutat: des del naixament de la II República, passant per la Guerra Civil i la dictadura, fins arribar a la Barcelona olímpica i, finalment, a la pandèmia del coronavirus.

El conjunt d’il·lustracions que decoren el local són un testimoni d’aquesta història de Barcelona que el Núria ha viscut a primera línia.