Les xifres de contagis a les residències de la gent gran, tot i l’arribada de la variant òmicron, segueixen sent molt positives, especialment si es comparen amb les de la resta de la població. Les dades que ofereix el sector són ara mateix de 221 casos positius en 69 residències a Catalunya. Tot i això, els responsables dels centres són conscients que, molts dels usuaris han deixat la residència per celebrar les vacances de Nadal amb la família i que els positius, per tant, no trigaran a arribar.

Les residències, amb la por al cos

Les residències ara mateix tenen el 95 % dels usuaris vacunats amb la dosi de reforç i això podria donar certa sensació de tranquil·litat, però Cinta Pascual, la directora de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), avisa que la situació pot empitjorar properament.

L’òmicron encara ha de posar les potetes a les residències. Nosaltres no respirem encara. Pensem que a finals d’aquest mes, mitjans de gener, es pot complicar la cosa””
Cinta Pascual, presidenta de l’ACRA

I una de les dificultats principals que afronten és que molts residents han sortit de les instal·lacions per celebrar Nadal amb la família. Pascual creu que “hi han moltes famílies infectades i ens estem trobant que gent que havia de sortir, no surt perquè els nets o els fills són contacte estret“.

Per aquest motiu, la presidenta de l’ACRA demana molta prudència: “Anem amb compte, quan hi ha avis. Tenim els contagis de la gent gran molt controlats dins de les residències i els centres de dia però, en canvi, sabem que hi ha molta gent dins dels domicilis contagiades” amb la covid.