El secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, ha reconegut que, tot i que les residències de gent gran són competència de la Generalitat, la gravetat de la situació que estan vivint pel coronavirus fa que necessitin més ajuda de la resta de les administracions, com l’Ajuntament i el Govern espanyol. Això després que el consistori demanés una actuació urgent en aquest àmbit.

En una entrevista a betevé, Iglesies ha dit que “és l’hora de sumar esforços per treure’n els millors recursos, alinear-los, i dur a terme la tasca que esperen els nostres conciutadans i la gent gran”. El secretari d’Afers Socials i Famílies ha volgut agrair el suport dels Bombers de Barcelona en la desinfecció d’algunes residències. També ha dit que “em sembla perfecte”, la col·laboració de l’Exèrcit en aquestes tasques de desinfecció.

Treballant per fer el trasllat d’avis a hospitals medicalitzats

Segons Iglesies, el projecte de traslladar persones a residències de Barcelona amb la covid-19 a hotels medicalitzats “s’està treballant, i entre demà i dilluns començarà a prendre forma a la ciutat”. Pel que fa a quines residències actuar, el secretari d’Afers Socials i Famílies ha detallat que les que tinguin més espai i recursos seran medicalitzades sense necessitat de fer trasllats. Aquests moviments a hotels seran especialment indicats per a residències petites.

Sobre les denúncies que entitats o familiars puguin presentar a la fiscalia, tal com ja han advertit, Iglesies ha dit que quan el govern català té coneixement d’uns “situació d’alt desbordament o claudicació” en una residència d’avis, Afers Socials i Famílies en pren nota i també ho deriva a la fiscalia “si escau”.