Inaugurada el juliol del 2016 dins d’un complex d’equipaments, a la residència per a gent gran Alchemika no funciona l’aire condicionat. És el que denuncien els familiars dels usuaris, que reclamen la gestió pública del centre. De la seva banda, l’empresa gestora assegura que el problema estarà resolt aviat de forma provisional.

Tres estius passant calor a l’Alchemika

Aquest dilluns, familiars i veïns s’han concentrat davant de la residència per protestar per les deficiències del centre. Asseguren que, des que es va inaugurar, l’aire condicionat no ha funcionat cap estiu i no entenen com un equipament nou pot tenir aquestes deficiències. La manca d’aire condicionat és una de les raons per les quals reclamen la gestió pública d’aquest equipament llargament reivindicat al barri.

Gestió provisional i nou concurs

La de l’Alchemika és una de les cinc residències públiques de Barcelona que gestionava l’UTE Ingesan-Asproseat, a qui la Generalitat va retirar la concessió per la rebaixa en el servei que oferia.  Ara, les gestiona provisionalment una altra empresa en espera d’un nou concurs, que s’havia de fer aquest any, però que s’ha retardat pels tràmits entre administracions.

Les famílies afectades reclamen que el concurs es faci al més aviat possible. Tot i això, el que realment volen és que les residències siguin de gestió pública definitivament. Consideren que les empreses fan negoci amb un servei necessari per a les persones grans. “No venen perquè siguin una ONG”, diu la representant dels familiars de la residència, Rosa Maria Sancho, “venen a fer negoci i això comporta que, si estan de forma provisional, l’empresa no inverteix tot el necessari perquè no venen a perdre diners”.