Representants veïnals del carrer d’Enric Granados valoren positivament la mesura anunciada aquest dimarts per l’Ajuntament de Barcelona de limitar els horaris de les terrasses de bars i restaurants de la via. SOS Enric Granados, una associació que treballa per reduir el soroll en aquest punt de la ciutat, catalogat com una de les 11 zones acústicament tensionades, veu la iniciativa com un primer pas cap a la solució del conflicte.

A banda de la reducció horària, també s’implantaran altres mesures com que les taules i cadires tinguin taps de silicona, que les cadenes que asseguren els elements de les terrasses estiguin plastificades i que s’adaptin totes les llicències en règim transitori a l’Ordenança de terrasses. Per l’entitat veïnal, aquesta darrera acció és la més important per aconseguir la reducció real del soroll. Segons ha explicat Jordi Badia, membre de l’associació, la retirada de les ampliacions de terrasses que hi va haver durant la pandèmia serà la mesura que més controlaran perquè s’apliqui correctament.

114 edificis d’habitatges i 119 llicències de terrasses

Tot i l’anunci del govern municipal i la reacció contrària del Gremi de Restauració, els representants veïnals adverteixen que el “procés està sent lent”. Asseguren que al carrer d’Enric Granados hi ha “114 edificis d’habitatges i 119 llicències de terrasses”. També que “és complicat dormir perquè hi ha una gran aglomeració de gent fins a altes hores de la matinada, no només a les terrasses sinó també a la sortida dels establiments”.