El cos de Teresa Cardona, mestra de l’Escola Canigó que va morir dissabte en l’accident a Costa d’Ivori causat per la punxada d’un pneumàtic del minibús en què viatjava, arribarà, segons les previsions, dimecres al vespre. Sió Patxot, portaveu del Col·legi Major de la Bonaigua, ha remarcat que “continuarem amb el compromís social propi de la nostra institució”.

Patxot ha explicat als mitjans que el dia de Sant Joan es va celebrar una missa funeral dedicada a Teresa Cardona al centre cultural Marahoué del país africà. A Barcelona, el funeral està previst dijous a les 12 a Santa Maria del Mar. Serà una cerimònia íntima, per desig exprés de la família.

Arriben la majoria d’estudiants voluntàries a Barcelona

24 de les 27 alumnes del col·legi Canigó voluntàries a la Costa d’Ivori han arribat aquest dimarts al migdia a l’aeroport de Barcelona. Han viatjat acompanyades per tres adults i no han volgut fer declaracions per preservar la seva intimitat i el dol per la defunció de la seva mestra. De fet, s’ha preparat un dispositiu especial a les instal·lacions de l’aeroport per poder-se retrobar amb les famílies de forma privada. Les noies però, diuen que es troben bé, força serenes però encara molt desconcertades. “No acaben de creure que no hi hagi hagut més desgràcies”, ha dit la portaveu del centre.

Tres alumnes, pendents de l’alta mèdica

Tres de les estudiants ferides en l’accident continuen hospitalitzades al país africà. Segons Sió Patxot, està previst que aviat rebin l’alta mèdica per viatjar a casa seva. De fet, aquest dimarts ja s’han fet les gestions des de l’ambaixada per gestionar els vols de tornada. Actualment estan acompanyades per les dues responsables educatives que no han tornat i per persones de l‘Opus Dei de Costa d’Ivori.

Pel que fa a la possibilitat de celebrar algun tipus d’homenatge a la docent, diuen que encara és aviat per parlar-ne. Ara bé, asseguren que continuaran realitzant la tasca social tot i el fort cop d’aquests fets.