Aquest dimecres al matí, els promotors de l’Arenas Festival han presentat la documentació requerida fa uns dies. “A posteriori”, bombers i tècnics municipals han realitzat una inspecció que ha confirmat que els responsables de la sala havien efectuat les millores que se’ls exigia.

El precinte es va produir dissabte, dia 29, després de comprovar que l’espai incomplia la normativa contra incendis i no tenia autorització per fer-hi els espectacles previstos dins l’Arenas Festival. La decisió de l’Ajuntament va sorprendre els responsables de l’explotació de la cúpula de Les Arenes, els quals van assegurar que el tancament preventiu no era necessari, i el van qualificar de “desproporcionat”, ja que allò que havia motivat el tancament de l’espai s’havia solucionat.

Entre les principals deficiències detectades hi havia una senyalització insuficient de les sortides d’emergència i l’acumulació de material inflamable sota les grades. La cúpula tampoc no disposava de cap controlador d’accés acreditat ni vigilants de seguretat. A més, la promotora de les activitats no tenia l’autorització prèvia per desenvolupar-hi l’espectacle de ‘Peter Pan’, raó per la qual el districte de l’Eixample va obrir-li un expedient sancionador.