Després d’un any i mig d’obres, aquest dimarts s’inauguren els Jardins de la Mediterrània, al barri de la Marina de Port. Es tracta d’un espai de més de 5.000 metres quadrats situat entre els carrers de la Mare de Déu de Port, Alts Forns, el passeig de la Zona Franca i la plaça de la Marina de Sants.

Amb la reforma s’ha creat un gran passeig central perquè els veïns travessin els jardins, diversos espais d’estada i una gran àrea de jocs per a infants d’entre zero i cinc anys.

Satisfacció i algunes crítiques dels comerciants

La transformació de l’espai ha costat més de dos milions d’euros i és una de les actuacions previstes dins l’eix d’ecologia urbana del Pla de Barris de la Marina. La reforma s’ha dut a terme a partir de les conclusions d’un procés participatiu amb els veïns i, tot i que la majoria de vianants i restauradors estan contents amb el nou espai, alguns comerciants es queixen que els seus establiments estan massa a prop de les terrasses dels bars, cosa que els perjudica en el seu dia a dia.

Una passarel·la per salvar el desnivell

L’espai té dos nivells. Per salvar-lo, s’ha col·locat una passarel·la perquè els veïns puguin creuar els jardins per la part superior i un gran passeig central que dona accés a les botigues que es troben en aquest interior d’illa. En la reforma, s’han eliminat barreres arquitectòniques i s’ha renovat el paviment, l’enllumenat i el reg. Pel que fa la vegetació, s’han mantingut 37 arbres, se n’han renovat 24 i s’hi han col·locat més de 1.000 metres quadrats d’arbustos als parterres de tot l’espai.