La baixada de la Glòria, al barri de Vallcarca, és un dels espais que estrenarà escales mecàniques abans del 2024. Els veïns esperen la renovació amb candeletes, però consideren que “arriba tard” i insisteixen que l’Ajuntament hauria d’haver actuat abans. En aquest sentit, denuncien que alguns trams fa més d’un any que estan aturats.

Algunes persones que viuen a la zona han explicat a betevé que es fa molt difícil pujar la compra o els cotxets dels nens petits, per exemple. Però aquells qui més ho pateixen són les persones amb mobilitat reduïda i la gent gran: “Tinc 78 anys i per culpa de les escales no surto perquè no puc pujar”, explica una de les veïnes.

Una instal·lació obsoleta

Aquestes escales mecàniques són les més antigues de la ciutat i salven el desnivell entre l’avinguda de Vallcarca i l’avinguda del Coll del Portell. Un dels principalment problemes és que la instal·lació ha quedat obsoleta, ja que les escales són més estretes que el que marca la normativa actual i això dificulta trobar peces de recanvi per reparar-les quan s’espatllen. Per això, sovint queden fora de servei alguns trams durant molt de temps.

La renovació començarà a l’octubre del 2022

Els treballs per reurbanitzar el carrer i renovar les escales començaran a l’octubre del 2022 i es calcula que finalitzaran al maig del 2024. En total, s’invertiran més de 2,4 milions d’euros i per fer el canvi es preveu que es tirin els murs que les encaixonen.