Un dels rellotges i una pulsera interceptats als lladres.

En menys de 48 hores, la Guàrdia Urbana ha detingut nou persones acusades de diversos robatoris amb violència. Concretament, se’ls acusa de robar tres rellotges de luxe valorats, en total, en 145.500 euros.

Les tres primeres detencions van tenir lloc divendres, 20 de juliol, cap a les 22 h al carrer del Rec, 24, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Els tres detinguts havien seguit a la víctima des de la Rambla i, un cop a la plaça de les Olles, la van abordar i li van sostreure un rellotge valorat en 25.000 euros amb una violenta estrebada. Després de fugir corrents, els lladres van interposar una forta resistència davant dels agents que els van interceptar.

Només unes hores més tard, a la 1.30 h de la matinada del dissabte 21 de juliol, es va produir la quarta detenció al moll de Bosch i Alsina, al Port Vell. Els agents de la Unitat Territorial de Ciutat Vella van ser requerits per una parella a qui havien robat un rellotge i una polsera, valorats en 500 i 60 euros, respectivament. El patró d’actuació va ser pràcticament el mateix. En aquest cas, però, només es va detenir una persona.

Un dels rellotges robats pels detinguts per la Guàrdia Urbana.

Les altres cinc detencions van tenir lloc diumenge, 22 de juliol, quan passaven 20 minuts de la mitjanit, al carrer de la Diputació, 267, a la Dreta de l’Eixample. En aquest cas, els lladres havien seguit a la víctima des del passeig de Gràcia i l’havien assaltat a la confluència de Diputació amb Pau Claris. L’objecte sostret, en aquesta ocasió, era un altre rellotge valorat en 120.000 euros. El modus operandi dels assaltants, segons la Urbana, va ser exactament igual als anteriors.

La policia recomana els ciutadans que vagin en compte amb les empentes i les aproximacions sospitoses i que no mostrin ni facin ostentació d’objectes de luxe pel carrer. Sobretot, en el cas de la gent gran. Per això també recomana portar aquests objectes de forma discreta, com ara sota la roba.