És un espai emblemàtic de la ciutat Barcelona, però, segons denuncien representants veïnals de la zona, presenta un estat d’abandament cada cop més preocupant. La plaça dels Campions, ubicada entre els carrers de Frederic Mompou i de l’Arquitecte Sert, just a sobre la ronda del Litoral, es va concebre com un homenatge als esportistes guanyadors als Jocs Olímpics de l’any 92.

Algunes plaques han estat robades

Pràcticament 30 anys després que s’inaugurés la plaça dels Campions, des de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica denuncien que el monument està incomplet, ja que falten algunes de les plaques existents. Expliquen que les van robar fa més de dos anys i en reclamen la reposició.

Falten les 10 plaques dels esportistes llegendaris del món olímpic. Aquestes plaques, que eren les empremtes de les mans, i que per segona vegada van ser robades.”
Jordi Giró, AV Vila Olímpica

Els representants veïnals de la zona en reclamen una segona reposició amb unes plaques noves que incorporin un millor sistema de seguretat.

Una de les moltes plaques robades de la plaça dels Campions

Reclamen millorar l’accessibilitat

També reivindiquen, des de fa temps, que es faci un major manteniment. Per exemple, que es podi l’arbrat per assegurar que la plaça sigui visible des de l’exterior. L’obertura de l’espai a l’entorn és una altra de les propostes dels veïns. Demanen que es faci una reforma que elimini els elements i les barreres arquitectòniques que en dificulten l’accés des del parc i el passeig existents.