Els Reis Manters han arribat a la rambla de Canaletes passades les 17 h per reivindicar els drets de les persones migrades. Volen que el 2018 sigui l’any que s’acabi el racisme i que també es posi fi a la crisi dels refugiats i a les morts al Mediterrani. En una acció simbòlica impulsada pel Sindicat Popular de Venedors Ambulants, han repartit caramels entre els més menuts i també han recollit algunes cartes per a Ses Majestats.

El seguici reial ha demanat també més implicació als governs per tal de fer desaparèixer la discriminació racial de la nostra societat i que es facin polítiques actives en aquesta línia. La iniciativa ha tingut el suport de diverses entitats i plataformes, com Stop Mare Mortum, Tanquem els CIE o SOS Racisme. El portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants, Aziz Faye, ha explicat que el seu objectiu és aconseguir que aquest 2018 “hi hagi molta llibertat, diversitat i igualtat, i que hi hagi també justícia“.

Igualment, els Reis Manters han denunciat les situacions de violència de què són víctimes alguns migrants i han volgut recordar les persones que han mort als centres d’internament d’estrangers (CIE), entre elles, Idrissa Diallo, a qui Tanquem els CIE vol que es dediqui la plaça d’Antonio López actual. Els integrants del seguici també han posat l’accent en la situació de les dones migrades, que creuen que en alguns casos estan més desprotegides.