Molnupiravir

Les autoritats sanitàries del Regne Unit han aprovat l’ús del molnupiravir, una pastilla antiviral contra la covid-19 del laboratori Merck. Aquesta pastilla es podrà fer servir en pacients que han donat positiu en un test de coronavirus i que presentin algun factor de risc per desenvolupar una malaltia greu.

L’Agència Reguladora de Medicaments ha considerat que el medicament “és segur i efectiu per reduir el risc d’ingrés hospitalari i mort en persones amb un covid moderat que pateixin algun risc extra”. El ministre britànic de Sanitat, Sayid Javid, ho ha qualificat de dia històric pel Regne Unit, ja que s’ha convertit en el primer país que aprova un antiviral contra la covid que es pot emportar a casa.

L’EMA n’estudia aprovar el seu ús a Europa

L’ús de la pastilla covid-19 a Europa també podria arribar en les properes setmanes. L’EMA ha començat la revisió sobre el molnupiravir per decidir si aprova l’ús en adults que tinguin covid lleu amb factors de risc que puguin complicar el símptomes de la malaltia.

Segons els desenvolupadors de l’antiviral, l’assaig en fase 3 del molnupiravir va reduir el risc d’hospitalització o mort en un 50 %.