La Bàrbara i la Marta són les responsables de Batecs Vallcarca. Una és antropòloga social i l’altra és periodista i són veïnes del barri. Volien aportar idees al futur urbanístic de Vallcarca i per això van decidir participar al concurs d’idees, però no van ser a temps de presentar-s’hi, ja que no van poder formar l’equip multidisciplinari que es demanava a les bases. Tot i així, van fer la feina, es van documentar i van elaborar diferents propostes per al barri. La zona que creuen que cal treballar és la compresa entre els carrers de la Farigola, de Cambrils, de Calendau, de Gustavo Adolfo Bécquer i l’avinguda de Vallcarca. En aquests límits elles van veure que s’hi dibuixava un cor i per això, i per la vida del barri, van decidir anomenar el projecte Batecs.

Han agafat idees que ja s’han dut a terme a altres ciutats i països. L’objectiu és recuperar el passat de Vallcarca mirant cap al futur. Amb aquesta idea plantegen que els nous habitatges siguin masies que es puguin dividir en pisos, espais comunitaris com la bugaderia, la plaça de la Memòria o col·locar jardins als terrats. També volen carrils bici i un edifici d’algues per a l’Institut Vallcarca. Agafant la idea de Rotterdam, proposen un pont per a vianants fet amb finançament col·lectiu i que la recompensa sigui els noms dels mecenes en la mateixa construcció. Aquest pont uniria l’avinguda de Vallcarca amb els jardins de Manuel Blancafort. Una de les idees, però, que ha cridat més l’atenció, és la connexió entre l’antic Consolat de Dinamarca amb la font de la Nina a través de tobogans de diferents mides. Asseguren que és un projecte barat i que satisfà dues necessitats del barri, la part lúdica i de joc i salva un desnivell.

El projecte Batecs Vallcarca no participarà en el concurs d’idees, tot i això la Bàrbara i la Marta han fet un blog per donar a conèixer totes les propostes que han documentat i elaborat pensant en el barri que voldrien. Les han escrit com un regal per a qui vulgui agafar-les.