pont de santander

Els treballs per transformar el pont de Santander, que connecta els barris de la Verneda i la Pau amb el Bon Pastor, començaran dilluns, 19 de setembre. La reforma del pont per convertir-lo en una via més accessible i inclusiva s’allargarà 17 mesos. L’actuació servirà per col·locar-hi voreres de fins a 4,5 metres, un carril bici per sentit i pas de vianants nou.

Actualment, els vehicles només poden circular pel pont i els vianants el creuen per una passera que no és accessible. Les obres de transformació duraran gairebé un any i mig, i tenen un pressupost de prop de 10 milions d’euros. Segons han explicat responsables municipals en una reunió informativa amb els veïns, durant les obres hi haurà afectacions al trànsit de diversa magnitud.

Com serà el nou pont de Santander?
Els treballs s’allargaran prop d’un any i mig i permetran posar-hi voreres i un carril bici per sentit

Més accessible i més verd

Per poder-hi ubicar les voreres i el nou carril bici, es construiran unes passeres adjacents al pont actual i, així, ampliar-lo. A més, s’eliminarà part del pendent del pont per tal que sigui del tot accessible. També s’hi plantaran parterres i arbres, es renovarà la xarxa d’enllumenat i els semàfors, la xarxa de reg i s’hi col·locaran punts wifi.

pont carrer Santander

Una iniciativa ciutadana que es fa realitat

La reforma del pont de Santander es va aprovar per unanimitat al plenari de desembre del 2019 a partir d’una proposta d’iniciativa ciutadana, que es va poder votar gràcies a la presentació de 4.458 signatures.

La comissió promotora de la transformació del pont estava formada per cinc associacions de veïns de la zona. Per aquest motiu, segons explica el president de l’Associació de Veïns de Sant Martí de Provençals, Toni Santos, durant la reunió informativa d’aquest dilluns es va demanar que el nou pont tingués un recordatori a la lluita veïnal que l’ha fet possible i, en concret, a un dels líders que més la va defensar: José María de la Concepción.