L’Associació de Veïns del Congrés i els Indians ha pogut conèixer un projecte de reforma de la plaça del Canòdrom que, segons la presidenta de l’entitat, Belén Ayucar, els agrada. El pla inclou una àrea d’esbarjo per a gossos de 450 metres quadrats, un espai infantil per a nens d’entre sis i 12 anys i un circuit amb aparells de gimnàstica per a la gent gran. L’entitat veïnal també reclama un espai de trobada amb àrea verda de zona enjardinada o plantes aromàtiques. A més, volen que aquest espai de trobada estigui ubicat al mig de la plaça i permeti fer-hi activitats.

Una àrea per a gossos

Segons la presidenta de l’entitat veïnal, el Canòdrom és ara “un desert i un espai totalment desaprofitat”. Considera necessari que la plaça sigui un espai que tothom en pugui gaudir.

De manera urgent, abans que acabi l’any -segons va informar la regidora de Sant Andreu al Consell Plenari de Sant Andreu celebrat el 2 d’octubre-, es farà l’àrea d’esbarjo per a gossos. Segons els tenidors d’animals, a partir de les set de la tarda i fins a les 10 de la nit hi poden sortir a passejar una trentena de gossos cada dia.

El record de l’antic Canòdrom

L’associació veïnal vol que es conservi la pista d’atletisme existent. Segons Belén Ayucar, és l’antiga pista per on corrien els llebrers del Canòdrom i és un referent històric.

El projecte de reforma de la plaça del Canòdrom es va començar a dissenyar amb els veïns i entitats a través de la taula de treball, el 2008. Properament es reuniran amb l’arquitecte del projecte per acabar de concretar els detalls de reforma de la plaça.