Parcs i Jardins té previst actuar al Parc de Clot. Es milloraran les zones enjardinades, el drenatge d’alguns espais i s’hi col·locarà senyalització nova. L’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa reconeix que la reforma quedarà curta i dista molt de la rehabilitació integral que fa nou anys que demanen. El projecte té un pressupost de 200.000 euros i està previst que comenci a l’estiu.

Les arcades, sis anys en xarxes

L’actuació de Parcs i Jardins no tocarà la part monumental del parc i, per tant, la reforma de les històriques arcades dels antics tallers de Renfe, que fa sis anys que estan enxarxades per risc de despreniments, quedarà per a més endavant.

La reforma se centrarà en els elements de jardineria i també en el drenatge d’algunes zones del parc. A més, se’n canviarà el reg, es pavimentaran alguns espais i s’hi col·locarà senyalització nova.

La rehabilitació integral, aparcada per l’elevat pressupost

Miquel Catasús, de l’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa, reconeix que la reforma és una bona notícia però alerta que es perd una oportunitat d’or per dignificar el parc. El districte de Sant Martí ja va anunciar fa un any que la rehabilitació integral del Parc del Clot tenia un cost aproximat d’un milió d’euros i que era difícil de dur a terme a curt termini.

A més, els veïns demanen més manteniment per al parc, que, asseguren, ha entrat en una espiral de degradació i que té espais on s’acumula brutícia.

Els treballs començaran a l’estiu

La licitació del projecte de reforma està previst que estigui llesta el primer trimestre d’aquest any i, segons el calendari de l’Ajuntament, les obres s’iniciaran a començaments d’estiu i tindran una durada de tres mesos.