L’Audiència Provincial de Barcelona ha desestimat el recurs d’apel·lació presentat per una cinquantena de familiars afectats per l’esfondrament de 144 nínxols al cementiri de Montjuïc. La interlocutòria, que respon al Jutjat d’Instrucció número 18, evita entrar a investigar penalment el cas perquè tot i que diu que és evident que es van produir danys hi ha falta d’incidis per fer-ho. Així doncs, deixa oberta la responsabilitat de Cementiris de Barcelona per via administrativa.

Els advocats dels afectats denuncien l’Ajuntament d’ocultar informació

Els representants legals dels afectats han assegurat aquest divendres en roda de premsa al Col·legi d’Advocats que l’Ajuntament els ha ocultat informació pel que fa a les actuacions dutes a terme després de l’esfondrament. Els lletrats han afirmat que s’han demanat els expedients administratius i la documentació sobre els fets al consistori reiteradament i que aquest mai no els ha entregat. També diuen haver sol·licitat l’accés d’un perit al cementiri de Montjuïc que els ha estat denegats. Per tot plegat, afirmen que a banda de seguir endavant amb les vies penal i administrativa iniciaran la via civil amb l’objectiu d’obtenir la documentació sol·licitada. D’aquesta manera, segons l’advocat José María de Palacio Rodríguez-S0lano, “es demostraran els indicis que permetran continuar amb el procés penal”.

Les famílies afectades volen saber on són les restes

Antonio Asensio, representant de la cinquantena de famílies que no van acceptar cap indemnització, ha dit que “no volem diners” sinó que “volem saber què ha passat i on són els cossos dels nostres familiars. Per últim, han afirmat que exigiran responsabilitats a qui calgui quan s'”aconsegueixin esclarir els fets”.