(ACN) Els rectors de les universitats públiques catalanes i més d’un centenar d’acadèmics i investigadors han reclamat l‘amnistia per als líders independentistes empresonats i exiliats. Convocats per Òmnium Cultural, han escenificat el seu suport amb una fotografia a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona al costat del vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, que ha destacat el paper de les universitats com a “punt de trobada dels valors compartits”.

Entre d’altres, han participat a la iniciativa els rectors de la Universitat de Barcelona (UB), l’Autònoma de Barcelona (UAB), la Politècnica de Catalunya (UPC) i la Pompeu Fabra (UPF). També hi han participat catedràtics i professors d’universitats estrangeres.

Professors contraris a la independència

Amb motiu d’aquesta concentració, el col·lectiu de professors contraris a la independència de Catalunya, Universitaris per la Convivència, ha emès un comunicat criticant l’acció. L’entitat unionista ha expressat “estupor i indignació” per la participació dels rectors i altres acadèmics a la proposta d’Òmnium, que considera un “atac inacceptable a l’essència mateixa de la universitat”.