El cant de la Sibil·la es farà“. Així de contundent s’ha expressat al programa ‘reset’, de betevé, el rector de la parròquia de Sant Joan del barri de Gràcia, Jordi Carreter, que no farà cas de la recomanació del govern espanyol de no cantar a la missa del Gall d’enguany per reduir el risc de contagis per coronavirus. “Podem cantar a totes les misses i a la del Gall no podem cantar?”, ha argumentat el mossèn.

Tot i això, Carreter ha matisat que “no serà com l’any passat” i que “dins de tots els protocols que hem de seguir, volem continuar fent el que hem fet”. En aquest sentit, ha explicat que “l’any passat vam fer un muntatge molt impressionant del cant de la Sibil·la i aquest any serà molt senzill, però el cant hi serà“.

El rector de Sant Joan ha detallat les mesures que s’han pres per reduir el risc de contagis: “No hi ha cantorals perquè no hi ha paper, el cantant està a distància del públic, la gent porta mascareta i canta suau”. Jordi Carreter també ha subratllat que, segons les recomanacions del govern, “no hi pot haver música en directe, però nosaltres tenim un orgue: també contamina?”.

L’Alcorà, a distància

Per als musulmans, la pandèmia també ha tingut conseqüències. “Els més afectats són els nanos que venien cada dia per fer l’aprenentatge de l’Alcorà i no poden venir”, ha manifestat a ‘reset’ Muhammad Iqbal, vicepresident i portaveu del centre islàmic Camí de la Pau.

En aquest sentit, ha explicat que “ho estem fent a distància, alguns professors ho fan per Skype i amb altres tecnologies”, de manera que “ho fan cadascú des de casa seva”. Una situació que, segons Iqbal, “mai no havíem pensat que podia passar“.

La sinagoga a casa

També la comunitat jueva s’ha hagut d’adaptar a les restriccions amb motiu de la covid-19. “Una sinagoga és molt més que un centre de culte per als jueus”, ha assegurat Sílvia Leida, presidenta de la comunitat jueva ATID Catalunya. Per això, “vam començar a fer totes les activitats via Zoom, per no deixar a ningú sense la possibilitat no només de resar, sinó de retrobar-se i fer els cursos i els tallers que fan habitualment”.