La gran cavalcada de Reis que travessa el centre de la ciutat és la més coneguda i multitudinària, però no pas l’única que fan aquest dissabte els Reis Mags a Barcelona. Ses Majestats fan gala de la seva màgia i es multipliquen perquè els nens i nenes de tots els barris els puguin veure de prop sense necessitat de desplaçar-se gaire. Si, tot i així, voleu moure-us per la ciutat, abans d’agafar el cotxe, la moto o l’autobús tingueu en compte tots els talls de trànsit que provoquen les 16 cavalcades dels Reis Mags pels carrers de Barcelona.

Ciutat Vella i l’Eixample són els districtes que veritablement travessa la gran cavalcada, la que surt de la Ciutadella a les 18.30 h i arriba a Montjuïc passades les 21 h. Els Reis hi desfilaran amb vestuari i corones noves, enmig de tot un espectacle en moviment on també s’estrenen carrosses i personatges. Cercant els twits amb l’etiqueta #cavalcadabcn o bé entrant directament a aquest web, es podrà saber en tot moment per on va la cavalcada. El recorregut acabarà a la Font Màgica de Montjuïc, que per primera vegada s’incorpora a la cavalcada sincronitzant-se amb les músiques de la comitiva. Aquesta novetat, però, fa que la cavalcada hi arribi a través del passeig de Maria Cristina, en lloc de pujar cap a Montjuïc pel carrer de Lleida, cosa que ha molestat els veïns i comerciants del Poble-sec.

La cavalcada de Sants és la mateixa que la de les Corts. Les autoritats dels dos districtes reben Ses Majestats a les 17 h a la seu de la plaça de Comas, per iniciar allà un recorregut pels carrers de Vallespir, Galileu i Joan Güell que acabarà als jardins de Can Mantega. L’altra cavalcada del districte de Sants-Montjuïc és la dels barris de la Marina, que surt a les 18 h de la plaça de les Matemàtiques (darrere l’edifici de La Campana) per baixar fins a la de la Marina (Pg. Zona Franca / c.Foneria).

Sarrià i Sant Gervasi organitzen per separat dues cavalcades. Els Reis Mags que durant la tarda recolliran les darreres cartes dels nens a la seu del Districte participen en una cavalcada que puja des dels Salesians fins al passeig de Santa Eulàlia, ja a la falda de Collserola, recorrent tot el carrer Major de Sarrià. A Sant Gervasi, en canvi, la cavalcada baixa des de la plaça de la Bonanova fins al Mercat de Galvany pel carrer de Muntaner.

A Gràcia, la cavalcada es va fer ahir. Les Carteres Reials, que són les que protagonitzen la desfilada en lloc dels Reis, van travessar tota la vila per la travessera de Gràcia fins al carrer de Sardenya, per tornar cap a la Gràcia vella i acabar a la plaça de la Vila.

La cavalcada de Reis d’Horta-Guinardó és la del recorregut més llarg de totes les que es fan a Barcelona, perquè ha de recórrer els barris del Baix Guinardó, Can Baró, el Carmel, Horta, la Font d’en Fargues i el Guinardó. Per això comença a les 16 h amb espectacles d’animació infantil a la cruïlla dels carrers de la Mare de Déu de Montserrat i França i no acaba fins passades les 20 h al passeig de Maragall. Entremig, també hi ha un escenari amb animació a Horta (18 h), al carrer del Tajo a l’altura de la Baixada de la Plana. Són, doncs, com tres cavalcades enllaçades. Però, a més, al districte d’Horta-Guinardó n’hi ha dues més: la del barri de la Teixonera i la de Sant Genís dels Agudells.

Els Reis Mags arriben a Nou Barris en tren i, després de ser rebuts a la seu del Districte, recorren la via Júlia, el passeig de Verdum, el de Pi i Molist i el de Fabra i Puig fins a l’avinguda Meridiana.

El districte de Sant Andreu és el que aplega més cavalcades de Reis. En total se’n fan quatre. La més visible és la que organitzen conjuntament les comissions de festes de la Sagrera i de Sant Andreu de Palomar, que enllaça un barri amb l’altre: surt a les 17.30 h de la plaça d’Orfila i té prevista l’arribada abans de les 20 h a la plaça de Masadas. El barri del Congrés i els Indians organitza la seva pròpia cavalcada, que surt a les 18 h de davant del local de l’Associació de Veïns i arribarà a la Parròquia de Sant Pius Xè. També el de la Trinitat Vella, on la Comissió de Festes ha organitzat un seguici que acompanya Ses Majestats per tots els carrers importants del barri. El Bon Pastor i Baró de Viver comparteixen cavalcada: la desfilada dels Reis Mags amb les entitats, les AMPA de les escoles i els organitzadors del Pla de barris surt a les 17.20 h del carrer de Sant Adrià i arribarà unes dues hores després a la plaça de Pilar Miró.

Al districte de Sant Martí, les cavalcades són tres. La del Poblenou surt de Can Saladrigas a les 17.30 h i, fins a les vuit del vespre, recorre els principals carrers dels voltants, des de la Diagonal fins al passeig de Taulat, baixant per tota la rambla. La cavalcada que recorre els barris del Clot i del Camp de l’Arpa surt a les 18.45 h del carrer de Freser i arribarà a la plaça del Mercat del Clot. El recorregut més oriental és el que faran els Reis d’Orient pels barris del Besòs, el Maresme, la Verneda i la Pau: totes les carrosses que els acompanyen surten del Fòrum i pugen per la rambla de Prim fins acabar a la plaça de Puigcerdà, amb una festa per als més petits.