La zona del 22@ Llevant ja ha completat el desplegament del sistema de recollida pneumàtica, amb el desplegament de les darreres 25 bústies que donen servei al barri. Concretament se’n beneficiaran uns 21.000 veïns de 8365 habitatges i 195 comerços del districte de Sant Martí.  L’Ajuntament preveu recollir una mitjana diària de 14 tones de residus, i més de 5.000 tones a l’any. En total, la zona sud-oest del Besòs i la Gran Via disposa de 240 bústies.

Les noves bústies són interiors, corresponents a edificis de serveis, i connectades amb la central de residus del 22@ que es va posar en marxa el mes de maig. La lentitud de la implantació del sistema havia aixecat crítiques dels veïns, que consideraven que els contenidors ocupaven molt d’espai sense haver entrat en ús.

Per a la posada en marxa del sistema, que s’ha implantat gradualment des del mes de maig, els veïns han rebut fullets explicatius perquè se’n faci un bon ús. Durant una setmana les noves bústies conviuran amb els antics contenidors, per tal d’habituar els veïns a la nova recollida.

L’Ajuntament ha ubicat diverses bústies amb la boca més gran per tal de recollir bosses més grosses procedents dels comerços. Aquestes bústies estan tancades amb clau, que es lliura als propietaris dels establiments.

Més d’11.000 tones a l’any

El 2011 la xarxa de recollida pneumàtica era de 31,5 quilòmetres, que va donar servei a prop de 80.000 barcelonins. Durant l’any passat es van recollir 11.561 tones de residus. Actualment hi ha vuit centrals en funcionament: Vila Olímpica, Poblenou-Diagonal, la Sagrera-Maquinista, Santa Caterina, el Raval, Plaça de Lesseps, Fòrum i 22@ Llevant.