protesta macropojectes parlament hardrock quat cinturó zeroport
Autor: Jordi Bataller

(ACN/Redacció) Zeroport i les plataformes anti-HardRock i contra el Quart cinturó s’han aplegat aquest dilluns a les portes del Parlament per reclamar un govern que renunciï a aquests macroprojectes. Just abans de la sessió constitutiva, les tres entitats han lliurat un escrit a tots els grups parlamentaris, a excepció de Vox.

“Exigim a tots els partits polítics del nou Parlament que situïn la total paralització dels macroprojectes com a condició per arribar a un possible acord de govern“, ha manifestat Isidre Soler, de la Campanya Contra el Quart Cinturó. “La renúncia al Hard Rock, el Quart cinturó i l’ampliació del Prat hauria de ser una condició inexcusable“, ha insistit Soler, que ha reclamat als partits que “assumeixin la seva responsabilitat”.

Demanen enterrar definitivament els tres macroprojectes

Les entitats encoratgen els polítics a treballar per “enterrar definitivament” aquests tres macroprojectes, que al seu parer són “depredadors del territori, de la qualitat de vida de les persones i del futur del país”. “Nosaltres veiem factible la nostra reivindicació. I no pot ser que els partits que s’anomenen d’esquerra i que diuen que defensen el bé comú continuïn donant suport a aquests macroprojectes, que només beneficien uns pocs i destrueixen el territori“, ha apuntat Soler, acompanyat pel portaveu de la plataforma Aturem Hard Rock, Eloi Redón, i el membre de Zeroport Joan Manel del Llano.

Els tres representants lamenten que la majoria política a Catalunya continuï apostant per un model de creixement “depredador” i una mobilitat “caduca i insostenible”. “Projectes com el Hard Rock, el Quart cinturó i l’ampliació del Prat són l’avantguarda del negacionisme climàtic, dels negocis privats per damunt de tot i de la política desenvolupista d’absolut menyspreu del clima, la biodiversitat i la salut pública“, han criticat. “Aturar-los ha de ser prioritari perquè com a societat ens hi juguem molt”, han conclòs les tres entitats.