Un dels objectius principals de l’Associació de Veïns de Provençals Mar de cara al futur pròxim és mantenir l’essència i potenciar l’entorn de l’església del Sagrat Cor, ubicada al carrer de Pere IV. Asseguren que la idea és generar punts de trobada nous que dinamitzin Provençals del Poblenou.

Els representants veïnals expliquen que estan en espera de l’aprovació definitiva de la Modificació del Pla Urbanístic del 22@ per veure com es defineix aquesta part del barri i que han presentat una sèrie de propostes per guanyar uns recorreguts nous per a vianants i espais cívics que, adverteixen, són necessaris.

La dinamització del carrer de Pere IV

L’església neogòtica del Sagrat Cor es troba al carrer de Pere IV, en el tram comprès entre l’avinguda Diagonal i la rambla de Prim. Es va construir als anys 20 per substituir l’existent, que s’havia destruït durant la Setmana Tràgica. El barri de Provençals del Poblenou està pendent de l’execució del pla urbanístic del 22@ i representats veïnals de la zona volen que s’aprofiti per preservar i potenciar l’entorn d’aquest edifici històric.

Una església, la gent entra i surt, es troba. Hi ha una trobada social, la gent comenta abans d’entrar”
Joan Vidal, AV Provençals Mar

Proposen diferents actuacions urbanístiques per afavorir que l’entorn de l’església es converteixi en un punt de trobada. Per exemple, facilitar-ne l’accés condicionant el tram del carrer del Marroc més proper al temple per a l’ús cívic. També que facilitin diferents recorreguts per a vianants a l’entorn de l’església per comunicar-la millor amb espais com la fàbrica de La Escocesa, que ha d’esdevenir un equipament, o el centre d’innovació de Ca l’Alier.

El ciutadà que se senti a gust i que pugui venir aquí a passejar perquè si tenim un entorn que tot és verd tot això ajudaria a fer una zona de trobada de gent”
Joan Vidal, AV Provençals Mar

A més, estudien proposar canvis en el recorregut d’alguns busos de la zona per millorar l’eficiència del transport públic. Ja han presentat aquesta i altres propostes, com la dignificació de Can Ricart o la connexió del carrer de Bolívia amb La Escocesa, al procés d’al·legacions de la Modificació del Pla 22@ i esperen que es tinguin en compte.