Fa temps que les entitats veïnals treballen per millorar el reciclatge al barri del Besòs i el Maresme. L’Associació de Veïns del Maresme ha creat una comissió veïnal especialitzada en aquest aspecte anomenada Besòs-Maresme Barri Net. Després de fer accions informatives en diversos punts i xerrades en escoles, instituts i casals de gent gran presenten ara un nou vídeo en set idiomes diferents amb la voluntat d’arribar a les diferents comunitats que integren un barri amb una gran diversitat cultural.

Un vídeo entenedor per a tothom

Els protagonistes del nou audiovisual per fomentar el reciclatge al Besòs i el Maresme són veïns del barri que es dirigeixen als seus conciutadans per explicar-los com s’ha de fer la separació de residus i els beneficis que comporta per al medi ambient gestionar-los correctament. L’Associació de Veïns del Maresme va comprovar que les accions informatives i xerrades en escoles i casals de gent gran no eren suficients, per això van pensar que un vídeo arribaria a molta més gent.

Set idiomes

El vídeo inclou set idiomes diferents: català, castellà, anglès, francès, xinès, urdú i àrab. Van voler que fossin els mateixos veïns del barri i no actors professionals qui aparegués en l’audiovisual, amb l’objectiu de guanyar en proximitat. Tot i que el vídeo està rodat majoritàriament al Besòs i el Maresme, els autors consideren que pot ser útil a qualsevol part de la ciutat. Han tingut el suport de l’Ajuntament i després de presentar-lo en societat ara volen difondre’l per les xarxes socials i en espais comuns i visibles per a tothom, com per exemple el transport públic de la ciutat de Barcelona.