Fins a les 22 h el Pavelló Olímpic de la Vall d’Hebron s’omple de propostes de tota mena de caràcter gratuït amb l’objectiu de conscienciar de la importància de la recerca científica i acostar als ciutadans la investigació biomèdica.

S’han programat concerts infantils de grups com Més Tumàcat, Lali Rondalla i Landry el Rumbero, l’actuació del Màgic Andreu i d’Enric Company i concerts de músics com Gira-Sol, Maika, Manu Guix, Charly Rodríguez, Boxets, Fugados de Alcatraz i dels grups corals del programa de TV3 ‘Oh Happy Day!’.

Al migdia, l’acte central de la festa serveix per presentar la cançó ‘Aire’, dedicada a la recerca, composta per Pedro Pardo i Marta Hernández, i que ha estat interpretada pel grup Fugados de Alcatraz, acompanyants de la Coral de l’Hospital Vall d’Hebron.

De bon matí, la celebració s’ha iniciat amb una xocolatada popular en què han participat petits i grans. A més, els més marxosos han gaudit fora del pavelló d’un taller de DJ de Ràdio Flaixbac amb el locutor Andreu Presas, mentre que altres visitants han optat per acostar-se al taller de dieta cardiosaludable patrocinat pel Mercat de Vall d’Hebron, que ha estat realitzat per la nutricionista Gemma Miranda.

Paral·lelament, a l’interior del pavelló, els visitants han participat en tallers científics impartits per investigadors del VHIR, han pogut conèixer de primera mà la recerca que es fa a l’hospital i han visitat l’exposició de les millors imatges científiques del concurs anual de fotografies de l’institut. Durant el matí també s’ha organitzat una observació solar amb tres telescopis amb experts de l’Agrupació Astronòmica de Barcelona (ASTER).

La festa també permet gaudir de la pràctica esportiva, i durant la tarda, tothom qui ho vulgui pot jugar o entrenar amb monitors al Tennis Vall d’Hebron. I, a més, al llarg del dia, se celebren classes de ioga per a mares amb nens petits.

Tot i que l’entrada és gratuïta, s’ha pogut contribuir de manera solidària amb un preu simbòlic per l’entrada a activitats infantils –inflables–, la consumició d’una paella gegant o altres donatius. La celebració ha estat apadrinada pel jugador del FC Barcelona Andrés Iniesta, el metereòleg Tomàs Molina i la model Judit Mascó.