El comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, ha fet una demanda al Govern espanyol sobre la regulació de les armes blanques. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé, el comissionat ha explicat que cal regular millor la compravenda dels ganivets inferiors a 11 centímetres. Són les úniques armes blanques que el reglament estatal permet dur a sobre només en el cas que no siguin automàtiques i l’ús estigui justificat. Ara bé, Recasens alerta que se n’estan venent “a les armeries, ganiveteries i fins i tot a benzineres”.

Ho ha dit després que aquest dimarts hi va haver, segons ha compatibilitzat betevé, el desè apunyalament a Barcelona en dos mesos, entre el setembre i l’octubre. Ha remarcat que no és competència de l’Ajuntament regular la compravenda i la tinença d’armes i per això ha instat l’Estat que treballi per limitar-ho al màxim possible perquè “és un tema que hem de controlar”. En aquest sentit, també ha demanat col·laboració ciutadana perquè el consistori pugui detectar amb més facilitat els punts on es venen armes que vulneren el reglament, ja que ha recordat que podria comportar una sanció administrativa i també penal en el cas que s’exhibeixi o s’utilitzi com a amenaça.

L’augment dels apunyalaments a Barcelona, sobretot al districte de Ciutat Vella, és una qüestió que l’alcaldessa, Ada Colau, va posar sobre la taula en la darrera Junta de Seguretat Local amb el Departament d’Interior, en què es va acordar més presència dels Mossos als carrers de Ciutat Vella. En l’entrevista, Recasens ha explicat que es van tractar les consideracions jurídiques al voltant d’aquest tipus de delicte de lesions, ja que la resposta judicial depèn de l’agressivitat amb què es cometi.

Escolta l’entrevista sencera aquí: