Josep Rull twitter sentència

El primer que ha piulat a Twitter i ha expressat el seu desacord amb la sentència ha estat l’exconseller de Territori Josep Rull. Diu: “Si haguessin jutjat els fets, ens haurien absolt”. Rull afirma que els han “jutjat per les idees”. Assegura que amb aquesta sentència s’han condemnat els 2,5 milions de votants de l’1O.

La reacció de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, a les xarxes ha estat molt breu i contundent: “Reincidència. Ho tornarem a fer”.

Raül Romeva, exconseller d’Exteriors, ha piulat també una carta des de la presó: “Cap no sentència canviarà les aspiracions polítiques de milions de ciutadans, ni aquesta ni les que vindran”.

Jordi Turull, exconseller de la Presidència, ha respost a la sentència amb un “Visca Catalunya Lliure”.

L’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell ha afirmat que “la injustícia s’ha consumat”. Forcadell ha defensat el “lliure debat parlamentari” i ha conclòs que “ni en moments així el derrotisme ens ha de vèncer. Ens en sortirem!”

L’exlíder de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, ha piulat en un primer moment únicament una paraula: “INJUSTÍCIA”.

Al cap d’uns minuts ha fet una piulada més extensa. “9 anys de presó no acabaran amb el meu optimisme”. La seva piulada continua fent una crida a manifestació “sense por”. 

Joaquim Forn, l’exconseller d’Interior, ha donat les gràcies a la xarxa: “Gràcies pel vostre suport” i ha seguit amb “No defallim. Visca Catalunya lliure”.

Qui també ha reaccionat ha estat l’exconseller de Justícia, Carles Mundó. Ha dit que està “en estat de xoc per la duresa de les penes”. Mundó ha afirmat que “la sentència és un error gravíssim que pesarà com una llosa sobre la història d’Espanya”. El Suprem l’ha condmenat a una multa de 60.000 euros per desobediència.