Montjuïc s’ha convertit en l’escenari de “raves” o festes il·legals en els últims mesos, coincidint amb un estiu marcat per restriccions covid com la limitació de reunió a un màxim de 10 persones i l’obligació de dur la mascareta i respectar les distàncies. L’última “rave” va ser el cap de setmana de la Mercè, quan es va organitzar una festa il·legal a la muntanya de Montjuïc, a la zona del Morrot. Just a sota del Castell de Montjuïc queden les restes de les festes il·legals: s’acumula brutícia, vidres trencats i ampolles d’alcohol buides.

En un vídeo que s’ha fet viral via WhatsApp s’hi poden veure més d’un centenar de persones ballant amb la llum de l’alba. Segons ha pogut saber betevé, aquestes “raves” s’organitzen en diferents zones de la muntanya de Montjuïc per un grup de gent que s’encarrega de dur els altaveus per posar música a la festa. Des de l’Ajuntament, però, asseguren que no tenen constància que a Barcelona s’organitzin aquestes festes nocturnes.

La pandèmia ha motivat la convocatòria de festes il·legals

Una de les raves més sonades i que es va celebrar en pandèmia va ser la de Llinars de Vallès, que es va allargar més de 30 hores sense cap tipus de control ni seguretat per als assistents. En època de covid, la patronal de l’oci nocturn ja havia alertat que s’havien convocat moltes festes il·legals, sobretot el cap d’any passat coincidint amb l’oci tancat.