Veïns del Raval s’han concentrat al carrer de l’Aurora per homenatjar l’empresari Juan Andrés Benítez, quatre anys després de la seva mort. Els concentrats han dut espelmes al punt on els Mossos d’Esquadra van reduir Benítez, han demanat justícia i han criticat que la ciutadania tingui poca memòria i cridi visques a la policia catalana.

Els veïns del Raval no volen que s’oblidin els fets del 5 d’octubre del 2013, que van acabar amb la mort de Benítez. Aquest dijous s’han reunit a l’Àgora Juan Andrés Benítez, l’espai comunitari que la ciutadania ha dedicat a l’empresari per preservar-ne la memòria, i han criticat els recents aplaudiments que ha rebut el cos dels Mossos d’Esquadra: “No recordem el Juan Andrés, l’Ester Quintana, el 4-F? Tenim boirina a la memòria”, ha lamentat una veïna.

Durant els primers tres anys portaven espelmes al carrer de l’Aurora el dia 5 de cada mes però, des d’aquest any, han optat per recordar Benítez el dia exacte perquè, segons els veïns, és només una de les víctimes per accions policials. Els concentrats han reclamat que s’acabi la brutalitat i la impunitat policial que consideren que hi ha actualment a la ciutat.