En total s’han organitzat 11 itineraris diferents pel Raval.

Cadascuna d’aquestes visites ha estat impulsada per una entitat vinculada al barri. S’han tractat temes molt diferents, tots encaminats a ajudar a redescobrir un barri diferent, allunyat dels estereotips. La primera ruta es va fer dijous amb la complicitat d’Arrels Fundació, que va fer un recorregut pels diferents punts en què es dona suport a les persones sense sostre. El mateix dia també es va fer un itinerari històric sobre les velles presons que hi havia antigament al Raval o un recorregut per diverses entitats que estan implicades amb l’economia social, solidària i cooperativa.

Entre les rutes més destacades hi ha la que s’ha celebrat aquest diumenge, que porta per títol “Intervencions artístiques a les persianes del Raval”. L’itinerari s’ha desplaçat per observar les diferents persianes de comerços del barri intervingudes artísticament pels joves del Projecte Itaka, que volen reivindicar la memòria històrica del Raval a través de diversos murals artístics. Aquesta tercera i última fase del projecte s’està desplegant pels carrers del Raval Nord. Quan estigui acabada, s’hauran pintat 75 persianes i un mur amb la col·laboració de diferents artistes seleccionats en una convocatòria pública. Les temàtiques recuperen la memòria històrica del barri i destaquen les preocupacions actuals dels veïns, com la gentrificació o la pressió turística. Els encarregats de decidir com encarar les intervencions han estat cinc joves amb dificultats per trobar feina, que han col·laborat amb el projecte i s’han responsabilitzat de parlar amb comerciants i veïns per definir què s’havia de pintar en cada persiana.

A part, durant d’aquests dies s’ha fet tot d’activitats típiques de festa major. La festa va començar dijous amb el pregó, però durant el cap de setmana van arribar els plats forts. Dissabte es va celebrar la Diada Castellera amb els Castellers de Barcelona com a amfitrions. També va tenir lloc la XIII Diada Bastonera i un correfoc amb la colla de diables del barri. Aquest diumenge al matí ha estat el torn de la cercavila de festa major, que ha comptat amb els gegants de Ciutat Vella i altres figures de la ciutat. Una cantada d’havaneres per part dels grups Mar Blava i Port Vell posarà el punt final a la festa major. El concert tindrà lloc a les nou del vespre de diumenge a la rambla del Raval i tots aquells que s’hi apropin podran gaudir de la música acompanyada d’un rom cremat.