Aquest diumenge fa un mes dels atemptats a la Rambla i Cambrils. L’atac terrorista va colpejar tota la ciutat, però un mes després la Rambla ha tornat a la normalitat i els turistes inunden, de nou, el passeig. La presència policial ha augmentat, però tant barcelonins com visitants ho valoren positivament.

El 17 d’agost de 2017 serà una data difícil d’oblidar: dos atemptats terroristes, a la Rambla i a Cambrils,  amb un balanç de 16 persones mortes i centenars de ferides, van sacsejar tot el país. Un mes després, ja no hi ha hospitalitzat cap ferit greu, tot i que encara n’hi ha ingressats quatre de menys greus. Les ferides psicològiques també perduraran en el temps, tot i els esforços per retornar a la normalitat.

La Rambla continua essent una visita obligada a la ruta de qualsevol turista que passa per la ciutat. La majoria assegura que no han canviat els seus plans després de l’atemptat del 17-A i que no han dubtat a passejar-hi. Els veïns que la visiten més sovint asseguren que hi ha més agents de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, però ho veuen amb bons ulls, ja que els fa sentir més tranquils. Mentrestant es continuen fent ofrenes a l’espai que s’ha habilitat a la part superior de la Rambla.

Qui també ja ha tornat a la normalitat són els comerços de la zona, que continuen veient el mateix gruix de gent al passeig central i que agraeixen haver girat full. Diuen que els primers dies els curiosos els preguntaven però que a hores d’ara, un mes després, l’interès per com es va passar l’atac ja ha quedat superat.