El jove que portava una dessuadora taronja quan va ser detingut a la via Laietana el 18 d’octubre durant la jornada de vaga general ha presentat una querella contra vuit agents de la Policia Nacional per maltractaments, un delicte contra les garanties constitucionals, lesions lleus i un delicte contra la integritat moral.

En una roda premsa, el jove s’ha identificat i s’ha presentat com a Guillem. De fet, el seu nom també el recull el perfil de Twitter que li dona suport. La Policia Nacional el va arrestar divendres 18 d’octubre a la tarda durant la mobilització a la via Laietana. Els agents van carregar i els joves que seien a terra van aixecar-se i van començar a córrer. Ara bé, el detingut va quedar assegut amb una dessuadora taronja i no va tenir temps de fugir. Els agents el van agafar i el van detenir.

La seva advocada, Norma Pedemonte, ha demanat més imatges d’aquell moment, ja que assegura que va rebre bufetades al cap i al clatell per part dels agents quan volia aixecar la mirada dins la comissaria. També diuen que el van obligar a agenollar-se i mirar a la paret.

El jove, que és menor d’edat, està en llibertat vigilada investigat per desordres públics i atemptat a agents de l’autoritat. Com a mesura cautelar, el jutge de menors li va aplicar una ordre d’allunyament de 200 metres de la prefectura de la Policia Nacional de la via Laietana.