L’Ajuntament havia interposat una querella contra les quatre filles de Muñoz Ramonet per recuperar les 853 obres d’art del llegat que no s’han localitzat a la finca i que el consistori va inventariar amb detall. Segons la llista, manquen peces de reconeguts pintors com El Greco, Ribera, Goya, Gainsborough, Sorolla o Marià Fortuny.

Muñoz Ramonet va llegar a l’Ajuntament dos grans palauets situats als números 282-288 del carrer de Muntaner i al 26-28 del carrer de l’Avenir, incloent-hi tot el seu contingut, en què hi havia obres de gran valor artístic. Els experts que avaluaven i catalogaven la col·lecció d’art llegada a l’Ajuntament per l’industrial van concloure que les obres més valuoses havien desaparegut del palau del carrer de Muntaner quan el consistori en va rebre les claus.

El jutge també demana a les principals cases de subhastes que “s’abstinguin de comercialitzar qualssevol de les obres que puguin tenir en el seu poder que aparegui en la llista” del document que ha aportat l’Ajuntament de Barcelona amb les obres d’art que suposadament han estat apropiades indegudament una vegada ja estaven llegades al consistori

Les filles de l’industrial també van iniciar accions civils i penals contra el tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament, Jaume Ciurana, amb relació al contenciós obert pel llegat artístic de Muñoz Ramonet. Ho van fer per “l’irreparable i gravíssim perjudici personal i professional” que podria haver comès Ciurana en fer la roda de premsa en què va anunciar la presentació de la querella.