Que l’antiga xemeneia de la Fàbrica Lehmann tornés a funcionar en el seu moment va semblar que era una bona notícia. Però els veïns de l’interior d’illa on es troben les instal·lacions de la fàbrica, que avui acull un complex d’empreses culturals, es queixen de les olors i les partícules que deixa anar el fum.

Fums i olors

La xemeneia de l’antiga Fàbrica Lehmann és un testimoni de l’activitat industrial del segle passat. Els veïns ho valoren. El que no agrada tant és que una empresa de fumats l’hagi recuperada i la torni a utilitzar. Sobretot després que, aquest estiu, hi comencés a sortir fum. “Des de fa quatre mesos ens surt un fum de carbó, diuen que és de carbó, estem els veïns que no podem ni respirar, amb picor a la gola…”, explica la Rosa Maria Rosell, veïna d’un pis que dona a l’interior d’illa.

Maquinària especial

Per posar fi a la problemàtica causada pels fums, els veïns van informar-ne la Guàrdia Urbana, però en veure que no sorgia cap efecte, segueix la Maria Teresa López, també veïna de l’interior d’illa, han posat denúncia a l’Ajuntament.

Els veïns diuen que, a partir de la denúncia, la situació ha millorat. L’empresa assegura que l’activitat s’ajusta a la llicència i a la normativa de l’Ajuntament. Tot i això, confirma que estan treballant per solucionar el problema de pudors que es va produir a l’estiu i que han instal·lat una maquinària especial per evitar els fums.