Alguns veïns de les Corts no estan contents en com ha quedat la nova zona enjardinada del barri, una de les últimes peces del pla urbanístic Europa- Anglesola. Asseguren que el jardí té molts pocs arbres i espais verds i té massa desnivells, com ja van denunciar en el moment en què es va presentar el projecte, el març del 2019.

Un espai de prop de 6.000 metres quadrats

L’espai consta de prop de 6.000 metres quadrats i està situat entre els carrers de Gandesa, Numància, Can Segalar, Europa i Anglesola. En l’actuació, que s’ha allargat dos anys, s’ha renovat l’espai públic i millorat la connexió dels carrers del barri vell de les Corts amb l’avinguda Diagonal i el carrer de Numància.

“Això és un bosc de faroles”

Segons Marta Ollich, veïna de les Corts, “no hi ha hagut procés participatiu” per definir el jardí. Ollich explica que ja quan es va presentar el projecte, els veïns van mostrar el seu desacord perquè a l’espai “hi havia molts pocs arbres i ara, un cop acabat, això és un bosc de faroles”.

L’espai infantil és millorable

Les veïnes asseguren que l’espai té massa desnivells i no és còmode per a les persones grans, a més, creuen que la zona infantil té fortes deficiències. Carme Pavon assegura que és limitada i està molt enfocada als nens petits. A més, considera que hi ha erros com ara “no col·locar una zona de pujada per al tobogan o instal·lar-hi més gronxadors”.

Els veïns denuncien manca d’intimitat

Els veïns de les promocions de pisos nous, situades al costat del parc, denuncien que han perdut molta intimitat. La família de l’Antxon Gracia viu en un dels baixos. “No comptaven amb què casa seva quedaria tan enclotada”.